سردردهای مزمن و علل آن ها
سردرد مزمن چیست؟ و یا تعریف سردرد مزمن چیست؟
بیشتر افراد ممکن است که سردرد را گاه و بیگاه تجربه کنند، اما اگر سردرد بیش از آنچه که معمول است طول بکشد یا تعداد دفعات تکرار آن افزایش یابد، نیاز به پیگیری و توجه ویژه دارد. براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، اگر یک فرد 15 روز یا بیش از 15 روز در یک ماه به سردرد مبتلا باشد و این شرایط به مدت سه ماه یا بیشتر ادامه یابد، وی به سردرد مزمن مبتلاست.
سردرد مزمن نشانه چیست؟
سردرد مزمن ممکن است ماهیت بسیار شدیدی داشته و حتی توانایی انجام فعالیت های روزانه را از شما بگیرد. این مشکل براساس محل درد، شدت درد، فاصله زمانی بین بروز سردرد های شدید و مدت زمان ماندگاری آن به انواع مختلفی تقسیم می شود که هر یک علل و عوارض خاص خود را دارند که در ادامه این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم.
سردرد معمولا طولانی مدت است؛ به این معنا که چنین دردی بیش از 4 ساعت طول می کشد که ممکن است نتیجه حالات پاتولوژیک زیر باشد:
- میگرن مزمن: این سردرد معمولا در افراد دارای سابقه میگرن یا سابقه خانوادگی ابتلا به میگرن رخ می دهد. سردرد های میگرنی ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشند و با احساس ضربانی بودن درد همراه باشد. این نوع سردرد های شدید می تواند متوسط تا شدید بوده و باعث تهوع، استفراغ، و حساسیت به نور و صدا در بیمار شود. بنابراین می توان گفت که سردرد و حالت تهوع از نشانه های شایع سردردهای میگرنی است.
- سردردهای ناشی از فشار خون: این سردردها به صورت دردهای دوطرفه خفیف تا متوسط بروز پیدا می کنند و بیمار احساس فشار در سر دارد اما احساس ضربانی بودن درد را ندارد.
- همی کرانیای مداوم: تنها یک طرف سر را درگیر می کند و درد مداوم بوده و با حملات شدید دوره ای همراه است. این نوع سردرد های شدید به خوبی به داروهای مسکن پاسخ می دهد. همی کرانیای مداوم ممکن است با قرمزی و آبریزش چشم ها و بینی و پرش پلک همراه باشد.
- سردردهای مرتبط با مشکلات مغز: این سردرد مزمن ناشی از التهاب یا سایر مشکلات مرتبط با عروق مغزی مانند سکته و یا عفونت های مغزی مانند مننژیت، فشار داخل جمجه ای، تومورهای مغزی، و آسیب به مغز است و معمولا با دردهای شدید و شروع ناگهانی همراه هستند.
- سردردهای ناشی از مصرف بیش از حد دارو: این نوع سردردهای مزمن معمولا در بیمارانی که داروهای مسکن را بیش از حد نرمال (بیش از دو بار در هفته) مصرف می کنند دیده می شود.
با این حال همه ی سردردهای مزمن ممکن است ناشی از چنین حالات پاتولوژیک شدیدی نباشند. علت ایجاد سردردهای مزمن ممکن است به راحتی قابل اصلاح و پیگیری باشند. به عنوان مثال هایی از چنین مواردی می توان به مشکلات فک و دندان، عفونت های مختلف، رژیم غذایی (مانند افراط در مصرف قهوه، پنیر و ...)، اختلالات هورمونی (مثلا کاهش استروژن)، مصرف کم آب و کمبود ریزمغذی هایی مانند آهن و کم خونی اشاره کرد. بسیاری علت سردردهای مزمن را می توان با انجام آزمایشات دوره ای و چکاپ روتین شناسایی و برطرف نمود. شما می توانید با انجام دوره ای آزمایشات چکاپ، شناسایی علت سردردهای مزمن، و برطرف نمودن آن (مثلا با مصرف مکمل های غذایی) مانع از بروز سردرد مزمن و پیامدهای آن شوید. برای انجام آزمایشات روتین و بررسی دوره ای می توانید به آزمایشگاه های مرکز مام مراجعه کرده و از خدمات این مرکز استفاده کنید.
برچسب ها:
منابع: