ورود | ثبت نام

ابتلا همزمان فرد به کرونا ویروس و HPV

COVID-19 بیماری است که در ابتدا سیستم تنفسی افراد را تحت تأثیر خود قرار می دهد. علائم ابتلا به ویروس کرونا شبیه سرما خوردگی بوده و شامل سرفه، تب و احساس خستگی است. به همین دلیل تشخیص دقیق بیماری در افرادی که مبتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بوده و افرادی که آلوده به کرونا ویروس هستند مشکل می باشد. 

ویروس کرونا برای اولین بار در اواسط سال 1960 شناسایی شده و نام "ویروس کرونا" به دلیل ظاهر فیزیکی آن در زیر میکروسکپ که شبیه تاج گل است، برروی آن گذاشته شد. اصلی ترین راه انتقال این ویروس ذرات و قطرات آلوده به کرونا ویروس است که از طریق عطسه، سرفه و یا صحبت کردن منتشر می شوند. این قطرات می توانند تا شعاع یک و نیم متری پخش شده و اگر افراد دیگری در آن محدوده باشند و قطرات آلوده به کرونا ویروس را استنشاق کنند به این بیماری مبتلا خواهند شد. البته دقت داشته باشید که ویروس کرونا امکان انتقال از راه ذرات معلق در هوا را دارد.

وظیفه سیستم ایمنی محافظت از بدن در مقابل ویروس ها، بیماری ها و تولید آنتی بادی برای از بین بردن پاتوژن ها می باشد. در مطالعات عملی بسیاری به بررسی نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس SARS-CoV-2 پرداخته شده و نتایج آن ها اعلام گردیده است. ویروس SARS-CoV-2 از جمله ویروس های RNA دار بوده که وارد سلول های ریه می شود و منجر به التهاب شدید و درنهایت مرگ برنامه ریزی شده سلول یا همان آپوپتوز می گردد. مرگ برنامه ریزی شده سلولی منجر به تحریک سیستم ایمنی و در نهایت ایجاد پاسخ های مقاومتی بدن در مقابل ویروس ها و بیماری ها خواهد شد.

افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، عفونت گسترده ریه در بدن آن ها می تواند منجر به نارسایی های پیشرونده تنفسی، اختلال در انعقاد و بروز مشکل در چندین اندام گردد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که عملکرد مناسب سیستم ایمنی و سطح مناسب پاسخ به عامل بیماری زا، برای بقای بیمار در مواجهه با عفونت های خطرناک که عوارض شدیدی به همراه دارند، بسیار مهم است. 

یکی از بهترین و مطمئن ترین راه های جلوگیری از کرونا ویروس، تزریق واکسن کرونا می باشد. امروزه انواع مختلفی از واکسن کرونا که توسط کشور های مختلفی ساخته شده اند، در دسترس تمام مردم جهان قرار دارد. از جمله واکسن های کرونا می توان به فایزر، اسپوتنیک، آسترازنکا، سینوفارم و ... اشاره نمود. البته دقت داشته باشید که ایمنی زایی انواع مختلف واکسن کرونا 100% نبوده و در صورت ابتلا به کرونا ویروس، شدت علائم در فرد واکسینه شده کاهش پیدا کرده و مانع از وخامت حال و مرگ وی خواهد شد.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس DNA دار بوده که تاکنون بیش از 100 نوع از آن شناسایی شده است. شایع ترین راه انتقال ویروس HPV از طریق رابطه جنسی واژینال، دهانی و معقدی می باشد. به طور کلی، انواع ویروس HPV به دو گروه پرخطر و کم خطر طبقه بندی می شوند که گروه پر خطر عامل بروز سرطان دهانه رحم و گروه کم خطر منجر به بروز زگیل های تناسلی در فرد مبتلا خواهند شد. تقریبا همه افرادی که ازنظر رابطه جنسی فعال بوده و شرکای جنسی متعدد دارند، حداقل یکبار در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند.

 در اکثر موارد زمانی که یک فرد به ویروس HPV مبتلا می شود، سیستم ایمنی بدن به شکل خود به خودی آن را از بین می برد و فرد اصلا متوجه وجود چنین بیماری در خود نخواهد شد و علائمی مشاهده نخواهد کرد. هم زنان و هم مردان در صورت داشتن رابطه جنسی پرخطر و محافظت نشده می توانند به ویروس HPV مبتلا شوند. 

از بهترین راه های جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم، تزریق وکسن HPV است که با نام های تجاری گارداسیل و سرواریکس به فروش می رسند. برای دستیابی به حداکثر میزان ایمنی واکسن های HPV، توصیه می شود که این واکسن ها در سنین پایین (حدود 9 تا 13 سالگی) تزریق شوند. نوعی واکسن HPV ایرانی با نام پاپیلوگارد وجود دارد که باعث ایجاد ایمنی در برابر انواع 16 و 18 ویروس HPV که تقریبا عامل 70% از موارد سرطان دهانه رحم هستند، خواهد شد. 

اگر فردی مبتلا به ویروس HPV شده باشد و زگیل های تناسلی را مشاهده نماید، اولین گزینه های درمانی استفاده موضعی از اسید سالیسیلیک، کرایوتراپی یا سرما درمانی، فلورویوراسیل موضعی، ترتینوئین موضعی و الکتروکوتر برای از بین بردن ضایعات خواهد بود؛ که بسته به نوع بیماری روش مناسب به وی توصیه می گردد. همچنین برای ضایعاتی که به این روش های درمانی مقاومت نشان می دهند می توان از ایمنوتراپی هایی از جمله ایمیکوئیمود موضعی، استفاده از واکسن های MMR و BCG، ویتامین D3 ، زینک و واکسن HPV استفاده کرد. 

تاکنون، هیچگونه ارتباطی بین عفونت HPV و ویروس کرونا در مطالعات تحقیقاتی گزارش نشده است و نمی توان یک ارتباط قطعی بین عفونت همزمان به این دو ویروس را نشان داد. بنابراین باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد اما به طور کلی جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد.