خون بندناف تا چند سال قابل استفاده می باشد؟
سلول های بنیادی، دسته ای از سلول های بدن هستند که توانایی تمایز و تبدیل به انواع مختلفی از سلول های بالغ تخصصی و همچنین تولید سلول های بنیادی بیشتر را دارند. سلول های بنیادی از دو منبع اصلی منشا می گیرند که شامل بافت های بدن بالغ و جنینی می باشد. دانشمندان همچنین در حال کار بر روی راه هایی برای توسعه سلول های بنیادی از سلول های دیگر، با استفاده از تکنیک های "برنامه ریزی مجدد" ژنتیکی هستند.
تعریف سلول های بنیادی بالغ
سلول های بنیادی بالغ دارای 2 گروه مختلف هستند که در گروه اول سلول های بنیادی از بافت های کاملاً توسعه یافته مانند مغز، پوست و مغز استخوان بدست می آید و احتمالا فقط انواع خاصی از سلول ها را تولید می کنند. به عنوان مثال، یک سلول بنیادی که از کبد می آید، تنها سلول های کبدی بیشتری می سازد.
گروه دوم سلول های بنیادی پرتوان القایی هستند که در آزمایشگاه تغییر یافته و بیشتر شبیه سلول های بنیادی جنینی می باشند.
تعریف سلول های بنیادی جنینی
سلول های بنیادی جنینی که امروزه در تحقیقات مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند به بیش از یک نوع سلول تبدیل شوند و جز سلول های بنیادی پر توان به شمار می روند. به این معنی که می توانند به سلول های بنیادی بیشتری تقسیم شوند یا می توانند به هر نوع سلولی در بدن تبدیل شوند. این تطبیق پذیری اجازه می دهد تا از سلول های بنیادی جنینی برای بازسازی یا ترمیم بافت ها و اندام های بیمار استفاده شود. این سلول های بنیادی از جنین های 3 تا 5 روزه می آیند. در این مرحله، جنین بلاستوسیست نامیده می شود که حدود 150 سلول دارد.
خون بند ناف چیست؟
یکی از منابع مهم، ارزان و در دسترس سلول های بنیادی استفاده از خون بند ناف است که پس از تولد نوزاد در بیمارستان توسط پرسنل مجرب از جفت و بند ناف جمع آوری شده و در بانک خون بند ناف ذخیره می شود. این منبع نه تنها حاوی تمام اجزای خون کامل (گلبول های قرمز و سفید، پلاکتها و پلاسما) است، بلکه حاوی سلولهای بنیادی خون می باشد که سلول های بنیادی خون ساز نیز نامیده میشوند. سلول های بنیادی خون ساز قادرند انواع مختلفی از سلول های خون و سلول های ایمنی را برای تمام عمر فرد تولید کنند.
خون بند ناف را می توان فوراً برای درمان انواعی از بیماری ها استفاده کرد یا به راحتی برای استفاده عمومی یا خصوصی در آینده در انواع بانک خون بند ناف ذخیره نمود.
مدت زمان نگهداری از خون بند ناف
یکی از سوالات رایج برای والدینی که تصمیم به ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد خود دارند این است که خون بند ناف تا چند سال قابل نگه داری و ذخیره سازی است؟ و همچنین مدت زمان نگهداری از خون بند ناف چند سال می باشد؟ سلول های بنیادی خون بند ناف پس از انجام آزمایشات بند ناف منجمد شده و در تانک های مخصوصی در بانک خون بند ناف نگهداری و ذخیره می شوند. در دنیا انواع مختلفی از بانک های ذخیره سازی خون بند ناف وجود دارند که برخی از آن ها تنها 18 سال، برخی دیگر 20 یا 25 و تعدادی نیز به شکل مادام العمر این سلول ها را ذخیره می کنند.
تفاوت در این مدت زمان نگهداری از خون بند ناف به دلیل تفاوت در شرایطی است که سلول های بنیادی در آن فریز می شوند. زمانی که شرایط ذخیره سازی خون بند ناف مناسب باشد، هنگام ذوب این سلول ها برای استفاده در یک روند درمانی هنوز زنده هستند و ظرفیت عملکردی خود را حفظ کرده اند.
والدینی که خون بند ناف نوزاد خود را در بانک ذخیره می کنند، از قبل به آینده فکر کرده و بسیاری می خواهند مطمئن شوند که روی محصولی با ماندگاری طولانی سرمایه گذاری می کنند. با توجه به اینکه خون بند ناف و ذخیره سازی آن یک تکنولوژی نوپا است اطلاعات در مورد آن محدود می باشد. اما به طور کلی مشخص شده است که مدت زمان نگهداری مفید این سلول ها به کیفیت روش انجماد آن ها بستگی دارد و در ایران امروزه تا بیش از 20 سال می توان آن ها را ذخیره سازی نمود.
تعداد یاز خانواده ها که هر روز بر آن ها افزوده می شود روزانه تصمیم می گیرند خون بند ناف نوزادان خود را به عنوان یک درمان بالقوه برای ده ها نوع سرطان، اختلالات خونی، بیماری های ایمنی و ژنتیکی ذخیره کنند. این امر به ویژه برای خانواده هایی که سابقه بیماری دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
برچسب ها: