ورود | ثبت نام

قاتلان خاموشی که با چکاپ کامل بدن تشخیص داده می شوند

تشخیص بیماری ها توسط آژمایش های کلی بدن یا همان چکاب کلی بدن

به راحتی می توان ب انجام برخی آزمایش ها جامع از سلامت بدن الاعات دقیقی کسب کرد و در صورت وجود هر نوع یماری آن ها را تشخیص و راهی برای درمان پیدا کرد؛

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که تا زمانی که علائم یک بیماری را مشاهده نکنند، به فکر درمان آن نمی افتند. این مسأله به خصوص در مورد مردان اهمیت زیادی دارد. زیرا مردان به دلیل حجم بالای مسئولیت های اجتماعی و وظایفی که در اجتماع برعهده دارند، زمان کمتری برای پرداختن به سلامت خود و انجام چکاپ کامل بدن دارند. اما لازم است بدانید که بسیاری از بیماری ها بدون هیچ علامتی و یا با علائم خفیف آغاز می شوند و تنها زمانی خود را نشان می دهند که بسیار پیشرفته شده باشند. این گروه از بیماری ها که در اصطلاح پزشکی با نام " قاتلان خاموش" شناخته می شوند، شامل لیستی از بیماری های مختلف هستند که در اینجا به خطرناکترین مواردی که در عین حال قابل پیشگیری هستند می پردازیم

1. بیماری های قلبی

بیماری های قلبی رایج ترین عامل مرگ و میر (به خصوص در مردان) در سطح جهان است. طیف گسترده ای از بیماری ها در این گروه جای می گیرند که ویژگی مشترک همه آنها ایجاد نارسایی در سیستم قلبی و عروقی است. براساس آمار انجمن قلبی آمریکا، یکی از هر چهار مرگ سالیانه در مردان ناشی از این بیماری ها است. بیماری های قلبی بسیار کشنده هستند چون در مراحل ابتدایی هیچ علامتی نداشته یا علائم خفیفی دارند. مهمترین فاکتورهای خطر برای بروز بیماری های قلبی شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، و سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری ها است. 


2. سرطان پروستات

سرطان پروستات دومین سرطان رایج در بین مردان است که باعث مرگ و میر سالیانه 30000 نفر در سطح جهان می شود. متاسفانه سرطان پروستات معمولا هیچ علامتی ایجاد نمی کند و تنها پس از گسترش در سطح بدن است که خود را نشان می دهد. به همین دلیل انجام آزمایش دوره ای خون و کنترل سطح آنتی ژن پروستاتیک (PSA) توصیه می شود. مطالعات نشان می دهد که کنترل منظم سطح PSA می تواند خطر مرگ در اثر سرطان پروستات را تا 25 درصد کاهش دهد.


3. فشار خون

این بیماری بسیاری از افراد را در سطح جهان مبتلا می کند که در صورت بی توجهی می تواند عامل سکته قلبی و مرگ آنان شود. فشار خون ممکن است در طی سالها به آرامی بالا برود ولی هیچ اثری از خود بر جای نگذارد. بسیاری از فاکتورهای محیطی مانند رژیم غذایی نامناسب، استرس مزمن و تأثیرات ژنتیکی ممکن است در این افزایش مؤثر باشند. کنترل فشار خون ممکن است بسیار دشوار باشد اما در صورت شناسایی زودهنگام، با تغییر در سبک زندگی قابل انجام است. در غیر اینصورت، فشار خون بدون هیچ علامتی به مرور بالا و بالاتر می رود تا جایی که یک روز با شدت تمام و در قالب سکته قلبی یا مغزی خود را نشان می دهد.


4. دیابت

دیابت می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد و باعث ایجاد مشکلات چشمی، پوستی، و سیستم عصبی شود. در بسیاری از موارد مبتلایان به دیابت هیچ علامتی ندارند اما گاهی خستگی، کاهش وزن و تاری دید خفیفی را تجربه می کنند. با این حال، بررسی دوره ای قند خون می تواند جلوی این پیشامد را گرفته و فرد را از خطر بروز عوارض قندی مصون نگه دارد.


5. بیماری کبد چرب

این بیماری یکی از خطرناکترین بیماری های این لیست است که دو نوع الکلی (در اثر مصرف بیش از حد الکل) و غیر الکلی دارد. فاکتورهای خطر این بیماری کلسترول بالا، چاقی و دیابت نوع 2 هستند که می توان با کنترل دوره ای قند و چربی خون و اصلاح سبک زندگی جلوی این رخداد را گرفت.


6. پوکی استخوان

بیماری پوکی استخوان به خصوص در زنانی که سابقه زایمان و شیردهی دارند اهمیت ویژه ای دارد. بیماری پوکی استخوان معمولا بدون علامت بوده و تنها در مراحل پیشرفته و در اثر شکستگی های شدید استخوان خود را نشان می دهد. با آزمایش سطوح کلسیم و فسفر خون می توان از نیاز بدن به این مواد معدنی اطلاع حاصل کرده و در صورت نیاز کمبود آن ها را در بدن جبران کرد.

تمامی بیماری هایی که در این بخش معرفی شدند، رشد آهسته ای دارند و در صورتی که شما از پیش مراقب سلامت خود نبوده باشید می توانند مشکلات جبران ناپذیری برای شما ایجاد کنند و یا به قیمت از دست رفتن همیشگی سلامت شما تمام شوند. با این حال، تنها یک چکاپ دوره ای ساده می تواند شما را از وجود این قاتلان خاموش آگاه کند. در این صورت، با تغییر در سبک زندگی می توانید جلوی بروز عوارض ناشی از بیماری را گرفته و حتی در مراحل اولیه بیماری در جهت درمان آن اقدام کنید. برای انجام آزمایشات چکاپ دوره ای می توانید به مرکز مام مراجعه کرده و از خدمات تشخیصی آزمایشگاه های این مرکز بهره مند شوید.